Tillbaka igen!!
Så har jag bestämt med att jag inte ska sitta vid datorn på helgerna utan då ska jag bara umgås med min Chris =) för sätter jag mig vid datorn så börjar jag sväva in på massa andra sidor och sen är jag fast!!
Idag är det 28 dagar kvar tills Lilleman är beräknad att komma =)
Gud jag fattar det inte än... Jag längtar tills han kommer och är nyfiken på hur allt kommer att gå till!!
på Onsdag ska jag och Chris till MVC igen och då ska jag fråga varför jag har så ont nu? Visst man kanske ska ha det, men hur ska jag veta de ;) Kan ju knappt sitta längre för det känns som jag sitter på hans huvud och har sån fruktansvärd "mensvärk" jaja ska se vad hon säger...
Just det här kommer lite bilder på inrednings projektet jag skrev om i förra inlägget =)
Ac pratade om hur gärna hon ville fixa till i sin trädgård, så när jag kom hem så började jag rita upp de hon sa att hon ville ha. Så kollade jag upp vart allt fanns och vad det kostade =) Så färdigt, nu är det bara att beta av!!
Som jag har längtat efter min vimplar som jag beställde =) och så i Torsdags kom dom....
Vart så gald att dom verkligen passade in med färger och mönster!!
Vet inte vart jag ska hänga dom ännu, tror det blir snett över rummet, i fönstret eller hängades i bokhyllan, vi får se...
Här komme rlite bilder på dom....
Kommer säker lite senare beställa fler saker där ifrån =) kanske lite kuddfodral eller kanske mini vimplar att sätta i barnsängen..
Kolla gärna i hennes blogg där finns det massor utav fint...
http://beaswebshop.blogspot.com/
Sen har vi också haft lite bakning här hemma =) Man får passa på nu att både baka och äta haha...
Det blev ryttarkakorn, chocklad pinnar och igår när jag låg och hade min lilla sovstund på dagen =) så vaknade jag av att det luktade nybakt, då hade Chris bakat matbröd så jag blev serverad varmsmörgås med ost och en stor kopp te på sängen =) Gulle då!!!
Så nu blir det fika i solen för min del..
Vi hörs imorgon =) Hoppas jag....
Ryttar kakor
4 st |
|
6 dl |
|
3 dl |
|
6 msk |
|
2 krm |
|
1 tsk |
|
175 gram |
Glasyr
75 gram |
|
2 dl |
|
1,5 dl |
|
1 dl |
|
1 påse |
En riktig klassiker till fikat, som en kladdkaka i långpanna som man toppar med kokostosca.
GÖR SÅ HÄR
- 1. Vispa ägg och socker pösigt.
- 2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- 3. Tillsätt sist det smälta smöret.
- 4. Häll smeten i en pappersklädd långpanna ( 30*45 cm).
- 5. Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ungsvärme.
- 6. Blanda smör, socker, grädde och sirap till glasyren.
- 7. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid.
- 8. Tillsätt kokos och låt koka ytterligare någon minut.
- 9. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills kokostäcket fått vacker färg. Skär upp hur stora kakor du vill ha...
Chocklad pinnar
INGREDIENSER
200 gram margarin
2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
1 msk vatten
Garnering
1 st äggvita
0,5 dl pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Låt margarinet bli rumsvarmt och blanda sedan alla ingredienserna till en
smidig deg.
3. Rulla ut degen till en rulle som är nästan lika lång som en plåt. Lägg rullen på en
plåt med bakplåtspapper och kavla ut den till en ca 0,5 cm tjock, 10 cm bred,
platta.
4. Pensla med uppvispad äggvita och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
5. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär kakan på tvären i ca 2 cm breda bitar.
6. Ställ in plåten med kakorna i ugnen igen, låt luckan stå på glänt. Låt kakorna stå
ca 20 minuter på eftervärme så de blir torra och spröda.
Chris gjorde hälften med sesamfrön och hälften med vallmofrön...
Luftiga frallor
Tillagning
12 st
1 msk margarin
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk ljus eller vit sirap
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
Pensling:
resten av ägget
1 tsk vatten
blå vallmofrön eller sesamfrön
Värm margarin och mjölk i en bunke i mikron till 37 grader (eller i en gryta på spisen) Smula ner jästen och rör tills den har löst sig. Vispa upp ägget lätt och häll i ungefär hälften. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Ta upp och knåda degen. Forma 12 st bullar. Lägg dom på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Blanda det som var kvar av ägget med vattnet. Pensla bullarna och strö på vallmofröna. Grädda i 225 grader i 8-10 min.
Gör ett gäng och frys in, så himla gott med eget bakat bröd!!!